Vepřové řízky

Vepřové řízky

Kdyby se volilo národní jídlo, tak se jím jistojistě stane poctivý řízek (ač jeho původ sahá k našim jižním sousedům). Kuřecí, vepřové, krůtí, rybí, houbové - milujeme je na tisíce způsobů.

Ingredience

Pokyny

  1. Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Díky tomu bude maso křehčí. Osolíme a opepříme z obou stran (nebojte se dát soli trochu více, aby mělo maso chuť). 

  2. Vejce rozšleháme v misce. Maso postupně obalíme v mouce, vejcích a strouhance.

  3. Na pánci rozpálíme sádlo a řízky smažíme z obou stran dokud nejsou zlatavé.

  4. Hotové řízky položte na kuchyňskou utěrku, odsaje přybtečný tuk.

  5. Podáváme s citronem a bramborovým salátem, bramborovou kaší, nebo jen s pečivem.

Poznámka

  • Při smažení by měl být řízek ponořen cca ze tří čtvrtin.
  • Do rozšlehaného vajíčka můžete přidat několik lžic plnotučné hořčice. Řízek tak dostane další chuť navíc.
  • Druh masa můžete zvolit i jiný - oblíbená je například krkovice.

Mohlo by se vám také líbit...

Min

Share it on your social network