Vepřové řízky
Vepřové řízky
Kdyby se volilo národní jídlo, tak se jím jistojistě stane poctivý řízek (ač jeho původ sahá k našim jižním sousedům). Kuřecí, vepřové, krůtí, rybí, houbové - milujeme je na tisíce způsobů.
Ingredience
Pokyny
-
Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Díky tomu bude maso křehčí. Osolíme a opepříme z obou stran (nebojte se dát soli trochu více, aby mělo maso chuť).
-
Vejce rozšleháme v misce. Maso postupně obalíme v mouce, vejcích a strouhance.
-
Na pánci rozpálíme sádlo a řízky smažíme z obou stran dokud nejsou zlatavé.
-
Hotové řízky položte na kuchyňskou utěrku, odsaje přybtečný tuk.
-
Podáváme s citronem a bramborovým salátem, bramborovou kaší, nebo jen s pečivem.
Poznámka
- Při smažení by měl být řízek ponořen cca ze tří čtvrtin.
- Do rozšlehaného vajíčka můžete přidat několik lžic plnotučné hořčice. Řízek tak dostane další chuť navíc.
- Druh masa můžete zvolit i jiný - oblíbená je například krkovice.