Kuřecí tikka paličky

Velmi jednoduché jídlo, které je zároveň velmi chutné. Paličky se navíc dají velmi snadno jíst rukou, jsou tak jídlem, které mají děti velmi rádi. 

Kuřecí tikka paličky

Ingredience

Instructions

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Z paliček odstraňte kůži a vyhoďte ji. Nejsnáze to uděláte tak, že kůži na slabším konci paličky nadzvednete a rozstřihnete nůžkami. Paličky naskládejte do pekáče.

  2. V misce smíchejte jogurt, papriku, koriandr, římský kmín, granulovaný česnek, garam masalu a zázvor. Marinádu osolte a opepřete a promíchejte dohladka. Přelijte přes paličky a otočte je v marinádě tak, aby je obalila ze všech stran. Zlehka posypte mletým chilli a pečte v předehřáté troubě 40 minut doměkka.

  3. Koriandr nasekejte nahrubo. Upečené paličky posypte koriandrem a podávejte s jogurtem. Jako příloha se hodí chléb naan nebo nakrájená zelenina.

Mohlo by se vám také líbit...

Min

Share it on your social network