Kuřecí tikka masala

Kuřecí tikka masala

Co by to bylo za tábor, kdyby se jídelníčkem alespoň na chvíli nezabrousilo do exotických krajin? Indické jídlo tikka masala je skvělým příkladem dokonalosti a vyladěnosti indické kuchyně. 

Ingredience

Pokyny

Příprava masa

  1. Smíchejte si v misce všechno koření a rozdělte ho na dvě části.

  2. Smíchejte jogurt s polovinou koření a zakápněte šťávou z citronů. Dobře promíchejte.

  3. Kuřecí nakrájejte na větší kostky a dejte do připravené marinády. Dobře promíchejte.

  4. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte marinovat minimálně hodinu, ideálně přes noc.

  5. Po uplynutí doby maso orestujte dozlatova. 

Omáčka

  1. Cibuli nakrájejte na plátky.

  2. Česnek nakrájejte nahrubo.

  3. Vě větším hrnci rozehřejte olej a orestujte na něm cibuli dokud nezačne zlátnout.

  4. Přidejte česnek a druhou polovinu koření a krátce zarestujte. Pozor, ať koření nespálíte.

  5. Přidejte pasírovaná rajčata a přiveďte k varu. 

  6. Přilijte smetanu a nechte cca 30 minut probublávat na nízkou teplotu, dokud se nevyvaří přebytečná voda a omáčka nezhoustne. 

  7. Do omáčky přidejte orestované kuřecí a povařte ještě dalších 15 minut. 

Mohlo by se vám také líbit...

Min

Share it on your social network