Houskové knedlíky

Houskové knedlíky

Tradiční příloha k omáčkám jako jsou rajská nebo svíčková. Krásně nadýchané a vláčné.

Ingredience

Pokyny

  1. Rohlíky nakrájíme na kostky o hraně 1 cm. Mouku smícháme v míse s třemi lžícemi soli. Uděláme v ní důlekdo kterého vyklepneme vejce, rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru a zalijeme vlažným mlékem. Vidličkou lehce prošleháme vejce s mlékem a droždím a necháme deset minut odležet.

  2. Vymícháme kypré těsto, do kterého přidáme nakrájený rohlík.

  3. Těsto necháme vykynout na teplém místě cca hodinu přikryté čistou utěrkou.

  4. Z hotového těsta vyválíme knedlíkové šišky, aby se vešly do hrnce. Šišky vkládáme do dobře osolené vroucí vody a vaříme přibližně 20 minut. V polovině knedlíky obrátíme. Uvařené knedlíky vyjmeme z vody a ihned je propícháme po celé délce.

Poznámka

  • Knedlíky ihned propíchejte kuchařskou vidličkou, jinak se srazí.
  • Pokud se vám všechny knedlíky nevejdou do hrnce ihned přikryjte zbylé utěrkou a uvařte je postupně.

You may also like...

Min

Share it on your social network