Bramborová kaše

Bramborová kaše

Dle našich zkušeností nejoblíbenější příloha k jakémukoliv masovému jídlu. Díky máslu a smetaně je kaše krásně krémová.

Ingredience

Pokyny

  1. Brambory nakrájíme na stejně velké kousky, vložíme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byly brambory potopené. Uvaříme je doměkka.

  2. Měkké brambory slijeme a rozšťoucháme je šťouchadlem na brambory.

  3. V rendlíku rozehřejeme máslo. Ve druhém rozehřejeme smetanu.

  4. Vařečkou do brambor zašleháme nejdříve máslo a poté smetanu. Dosolíme dle chuti.

     

Poznámka

  • Pokud chcete co nejvíce zvýraznit chuť brambor míchejte kaši na mírném ohni. Odpaří se tak další voda a kaše bude mnohem lepší. 
  • Smetanu můžete nahradit mlékem, ale kaše nebude tak dobrá :) 
  • Máslo i smetanu přidávejte rozehřáté, chuť tak bude mnohem intenzivnější. 
  • Smetanu přidávejte postupně, záleží hodně na odrůdě brambor kolik bude smetany potřeba.
  • Brambory volte ideálně varný typ C. Ten je určen pro přípravu kaše.

Mohlo by se vám také líbit...

Min

Share it on your social network