Frankfurtská polévka

Přibližný počet porcí
75
Suroviny
  • brambory 3 kg
  • česnek 2 paličky
  • cibule 1,5 kg
  • sádlo 500 g
  • sladká paprika 200 g
  • hovězí vývar 12 l
  • sůl
  • pepř
  • vepřové párky 2 kg
  • jíška
Popis receptu

Brambory nakrájíme na malé kostky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli nakrájíme najemno.

V hrnci rozehřejeme sádlo a přidáme cibuli, kterou orestujeme dozlatova. Přidáme papriku, krátce zarestujeme a přilijeme vývar. Zamícháme a přidáme brambory, sůl, pepř a česnek.

Provaříme dokud nejsou brambory měkké. Zahustíme dle potřeby jíškou.

Párky nakrájíme na kolečka a na sádle orestujeme na pánvi. Přidáme do polévky a vaříme dvě minuty.