Česneková krémová polévka

Česneková krémová polévka

Jemná česnečka, která potěší každého milovníka této suroviny. 

Ingredience

Pokyny

  1. 1,2 kg česneku nakrájíme nahrubo.

  2. V kastrolu na středním ohni rozehřejeme máslo, přidáme česnek a necháme ho za častého míchání zesklovatět.

  3. Přidáme mouku, zmírníme oheň a zarestujeme za stálého míchání 2 minuty.

  4. Přilijeme vývar a přivedeme k varu. 

  5. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.

  6. Stáhneme oheň na polovinu a bez pokličky vaříme 30 minut. Občas zamícháme. 

  7. Přilijeme smetanu a minutu provaříme. 

  8. Polévku pečlivě rozmixujeme tyčovým mixérem.

  9. Přes jemná cedník přelijeme polévku do čistého kastrolu a ještě jednou prošleháme tyčovým mixérem.

  10. Zbylý česnek očistíme a nakrájíme na jemné plátky. 

  11. V pánvi na středním ohni rozehřejeme zbylé máslo a česnek restujeme dozlatova. Ozdobíme jim finální polévku. 

Poznámka

  • Česnek restujte opatrně, nesmí se zabarvit dotmava. Zhořkl by.
  • Nepoužívejte starší, již naklíčený česnek. Polévka by neměla správnou jemnou chuť. 

Mohlo by se vám také líbit...

Min

Share it on your social network