Česnečka
Česnečka
Jedna z nejklasičtějších a nejoblíbenějších polévek. Polévka, která léčí, zahřeje a hlavně chutná! S krutony a nastrouhaným sýrem bezkonkurenční volba.
Ingredience
Pokyny
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
V hrnci rozpustíme sádlo, přidáme nakrájené brambory a krátce je orestujeme. Přidáme nakrájený česnek, bobkové listy a přibližně jednu minutu orestujeme. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Přidáme nakrájené uzené na malé kostky. Osolíme, opepříme a provazíme 20 minut. Na konec přidáme majoránku.
-
Česnečku podáváme s krutony a nastrouhaným sýrem.
Poznámka
- Uzené můžete vynechat a přidat na konci k nastrouhanému sýru nakrájenou šunku. Záleží jen na preferencích :)
- Česnekem určitě nešetřete. Záleží hodně na jeho síle, v případě slabého česneku bude třeba dát paliček více.