Bramborová kaše
Bramborová kaše
Dle našich zkušeností nejoblíbenější příloha k jakémukoliv masovému jídlu. Díky máslu a smetaně je kaše krásně krémová.
Ingredience
Pokyny
-
Brambory nakrájíme na stejně velké kousky, vložíme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byly brambory potopené. Uvaříme je doměkka.
-
Měkké brambory slijeme a rozšťoucháme je šťouchadlem na brambory.
-
V rendlíku rozehřejeme máslo. Ve druhém rozehřejeme smetanu.
-
Vařečkou do brambor zašleháme nejdříve máslo a poté smetanu. Dosolíme dle chuti.
Poznámka
- Pokud chcete co nejvíce zvýraznit chuť brambor míchejte kaši na mírném ohni. Odpaří se tak další voda a kaše bude mnohem lepší.
- Smetanu můžete nahradit mlékem, ale kaše nebude tak dobrá :)
- Máslo i smetanu přidávejte rozehřáté, chuť tak bude mnohem intenzivnější.
- Smetanu přidávejte postupně, záleží hodně na odrůdě brambor kolik bude smetany potřeba.
- Brambory volte ideálně varný typ C. Ten je určen pro přípravu kaše.