Bramborová kaše

Dle našich zkušeností nejoblíbenější příloha k jakémukoliv masovému jídlu. Díky máslu a smetaně je kaše krásně krémová. 

Přibližný počet porcí
75
Suroviny
  • brambory (ideálně varný typ C) - 12 kg
  • sůl
  • máslo 1 kg
  • smetana 3 l
Popis receptu

Brambory nakrájíme na stejně velké kousky, vložíme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byly brambory potopené. Uvaříme je doměkka.

Měkké brambory slijeme a rozšťoucháme je šťouchadlem na brambory.

V rendlíku rozehřejeme máslo. Ve druhém rozehřejeme smetanu.

Vařečkou do brambor zašleháme nejdříve máslo a poté smetanu. Dosolíme dle chuti.

Tipy
  • Pokud chcete co nejvíce zvýraznit chuť brambor míchejte kaši na mírném ohni. Odpaří se tak další voda a kaše bude mnohem lepší. 
  • Smetanu můžete nahradit mlékem, ale kaše nebude tak dobrá :) 
  • Máslo i smetanu přidávejte rozehřáté, chuť tak bude mnohem intenzivnější. 
  • Smetanu přidávejte postupně, záleží hodně na odrůdě brambor kolik bude smetany potřeba.