Bramboračka
Bramboračka
Ingredience
Pokyny
-
Cibuli a kořenovou zeleninu nakrájíme na malé kostky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Sušené houby namočíme do vody.
-
V hrnci rozehřejeme máslo a za častého míchání orestujeme kořenovou zeleninu dozlatova. Přidáme cibuli a také orestujeme dozlatova. Přidáme dvě lžičky drceného kmínu a zamícháme. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Přidáme nakrájené brambory a vaříme dokud nejsou měkké. Přidáme česnek a namočené houby (můžeme přidat i vodu z hub).
-
Nakonec přidáme majoránku, sůl, pepř a nakrájenou petržel.
Poznámka
- Sušenou majoránku promněte mezi prsty nebo dlaněmi - rozvoní se.
- Samozřejmě můžete použít i houby čerstvé nebo mražené. Ty se v takovém případě nenamáčí.