Bolognské těstoviny
Bolognské těstoviny
Které dítě by nemilovalo špagety. Pravá bolognská omáčka vyžaduje poměrně dost času. My jsme si recept trochu upravili a za roky co ho děláme jsme si ho vychytali tak, jak ho máme rádi.
Pokyny
Pokyny
-
Cibuli, mrkev a celer nakrájíme nadrobno.
-
Na oleji orestujeme nejdříve mrkev a celer dozlatova. Přidáme cibuli a tu také orestujeme dozlatova. Pak přidáme mleté maso a necháme odvařit veškerou tekutinu, kterou pustí. Přidáme protlak a necháme společně provařit. Přidáme prolisovaný česnek a koření.
-
Dochutíme solí, pepřem a plocholistou petrželí nakrájenou na drobno.
-
Podáváme s těstovinami, které uvaříme dle návodu na obalu. Při servírování posypeme strouhaným sýrem.
Poznámka
- výběr koření je čistě na vašich chutích, skvělé chutná oregáno, tymián i rozmarýn, pokud chcete mít jistotu, můžete použít i špagetové koření
- špagety můžete dochutit cukrem pokud by byl protlak příliš kyselý
- protlaku mějte vždy koupeno raději více, hodně záleží na jeho druhu, kvalitě a hustotě