Které dítě by nemilovalo špagety. Pravá bolognská omáčka vyžaduje poměrně dost času. My jsme si recept trochu upravili a za roky co ho děláme jsme si ho vychytali tak, jak ho máme rádi.
Přibližný počet porcí
75
Suroviny
- těstoviny (špagety nebo jakékoliv jiné)
- cibule 3 kg
- mrkev 3 kg
- celer 2 kg
- rajčatový protlak 3,5 kg
- mleté maso 7 kg
- plocholistá petržel
- koření dle chuti (oregano, tymián, rozmarýn)
- česnek 15 stroužků
- olej
- strouhaný sýr 2-3 kg
Popis receptu
Cibuli, mrkev a celer nakrájíme nadrobno.
Na oleji orestujeme nejdříve mrkev a celer dozlatova. Přidáme cibuli a tu také orestujeme dozlatova. Pak přidáme mleté maso a necháme odvařit veškerou tekutinu, kterou pustí. Přidáme protlak a necháme společně provařit. Přidáme prolisovaný česnek a koření.
Dochutíme solí, pepřem a plocholistou petrželí nakrájenou na drobno.
Podáváme s těstovinami, které uvaříme dle návodu na obalu. Při servírování posypeme strouhaným sýrem.
Tipy
- výběr koření je čistě na vašich chutích, skvělé chutná oregáno, tymián i rozmarýn, pokud chcete mít jistotu, můžete použít i špagetové koření
- špagety můžete dochutit cukrem pokud by byl protlak příliš kyselý
- protlaku mějte vždy koupeno raději více, hodně záleží na jeho druhu, kvalitě a hustotě