Kuřecí tikka masala
Kuřecí tikka masala
Co by to bylo za tábor, kdyby se jídelníčkem alespoň na chvíli nezabrousilo do exotických krajin? Indické jídlo tikka masala je skvělým příkladem dokonalosti a vyladěnosti indické kuchyně.
Ingredience
Pokyny
Příprava masa
-
Smíchejte si v misce všechno koření a rozdělte ho na dvě části.
-
Smíchejte jogurt s polovinou koření a zakápněte šťávou z citronů. Dobře promíchejte.
-
Kuřecí nakrájejte na větší kostky a dejte do připravené marinády. Dobře promíchejte.
-
Zakryjte potravinářskou fólií a nechte marinovat minimálně hodinu, ideálně přes noc.
-
Po uplynutí doby maso orestujte dozlatova.
Omáčka
-
Cibuli nakrájejte na plátky.
-
Česnek nakrájejte nahrubo.
-
Vě větším hrnci rozehřejte olej a orestujte na něm cibuli dokud nezačne zlátnout.
-
Přidejte česnek a druhou polovinu koření a krátce zarestujte. Pozor, ať koření nespálíte.
-
Přidejte pasírovaná rajčata a přiveďte k varu.
-
Přilijte smetanu a nechte cca 30 minut probublávat na nízkou teplotu, dokud se nevyvaří přebytečná voda a omáčka nezhoustne.
-
Do omáčky přidejte orestované kuřecí a povařte ještě dalších 15 minut.