Česneková krémová polévka
Česneková krémová polévka
Jemná česnečka, která potěší každého milovníka této suroviny.
Ingredience
Pokyny
-
1,2 kg česneku nakrájíme nahrubo.
-
V kastrolu na středním ohni rozehřejeme máslo, přidáme česnek a necháme ho za častého míchání zesklovatět.
-
Přidáme mouku, zmírníme oheň a zarestujeme za stálého míchání 2 minuty.
-
Přilijeme vývar a přivedeme k varu.
-
Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
-
Stáhneme oheň na polovinu a bez pokličky vaříme 30 minut. Občas zamícháme.
-
Přilijeme smetanu a minutu provaříme.
-
Polévku pečlivě rozmixujeme tyčovým mixérem.
-
Přes jemná cedník přelijeme polévku do čistého kastrolu a ještě jednou prošleháme tyčovým mixérem.
-
Zbylý česnek očistíme a nakrájíme na jemné plátky.
-
V pánvi na středním ohni rozehřejeme zbylé máslo a česnek restujeme dozlatova. Ozdobíme jim finální polévku.
Poznámka
- Česnek restujte opatrně, nesmí se zabarvit dotmava. Zhořkl by.
- Nepoužívejte starší, již naklíčený česnek. Polévka by neměla správnou jemnou chuť.