Žampionový krém
Žampionový krém
Nechtějí děti jíst houby? Naše také nechtěly. Ale pak jsme jim udělali tento žampionový krém a ejhle, až na pár jednotlivců si ho všichni velmi pochvalovali. Jednoduchý recept a výsledek je skvělý. Pro milovníky hub obzvlášť.
Ingredience
Pokyny
-
Cibuli nakrájíme najemno, žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
Rozehřejem v hrnci máslo a na něm orestujeme cibuli. Necháme ji zesklovatět a následně přidáme nakrájené žampiony. Necháme odvařit všechnu tekutinu, kterou žampiony pustí a restujeme dokud nezačnou zlátnout.
-
Následně je zalejeme vývarem, zamícháme a vaříme 15 minut.
-
Sundáme z plotny, přidáme smetanu a vše společně rozmixujeme. Nakonec přidáme nahrubo nakrájenou plocholistou petržel. Osolíme a opepříme dle chuti.
Poznámka
- Část žampionů můžete nakrájet na plátky a dát stranou. Stačí je poté krátce orestovat na másle a dozdobit s nimi polévku.
- Polévku můžete případně zahustit jíškou.
- Do polévky můžete po rozmixování přidat na malé kousky nakrájené a orestované kusy kuřecího masa.