Zeleninové lečo
Zeleninové lečo
Skvělé letní jídlo. Kombinace rajčat a papriky s vajičky. K tomu čerstvé pečivo a budete šťastní :)
Ingredience
Pokyny
-
Papriky a kapie omyjeme, osušíme, vyndáme semeník i stopku a papriky nakrájíme na kousky velikosti susta.
-
Kapie a rajčata nakrájíme na kostky o hraně 3 cm.
-
Cibuli nakrájíme nahrubo.
-
Petržel nakrájíme najemno.
-
Klobásu oloupeme a nakrájíme na kolečka silná cca 3 mm.
-
Vejce rozklepneme do misky a rozšleháme je se solí a pepřem.
-
V kastrolu na středním ohni rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a 5 minut restujeme.
-
Přidáme papriku, kapii a klobásu a restujeme dalších 20 minut.
-
Přidáme rajčata a společně restujeme dalších 20 minut.
-
Nakonec přidáme vejce, stáhneme z ohně, promícháváme a další tři minuty jen prohříváme.
-
Osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou petržel a promícháme.
Poznámka
- Podávejte s brambory nebo čerstvým chlebem.
- Můžete přidat i pálivou papričku.