Vepřové výpečky
Vepřové výpečky
Naprostá česká klasika. Výpečky můžete dělat v hrnci, nebo péct v troubě, vždy ale nezapomeňte na nenahraditelnou českou kombinaci sůl, pepř, česnek a kmín. Výpečky by se měly rozpadat a každý masožrout vám za ně div neukousne prsty.
Ingredience
Pokyny
-
V hrnci rozehřejeme sádlo. Orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přisypeme drcený kmín a krátce zarestujeme přibližně dvě minuty.
-
Přidáme krkovici nakrájenou na kostky. Česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme k masu, jakmile se maso zatáhne.
-
Osolíme, opepříme a vaříme dokud není maso měkké.
-
Podáváme s knedlíkem a zelím, nebo knedlíkem a špenátem.
Poznámka
- Nezapomeňte často míchat, aby se maso ani cibule nepřichytili.
- Můžete samozřejmě využít i tučnější bůček.