Vepřové výpečky

Naprostá česká klasika. Výpečky můžete dělat v hrnci, nebo péct v troubě, vždy ale nezapomeňte na nenahraditelnou českou kombinaci sůl, pepř, česnek a kmín. Výpečky by se měly rozpadat a každý masožrout vám za ně div neukousne prsty. 

Přibližný počet porcí
75
Suroviny
  • česnek 4x palička
  • vepřová krkovice 10 kg
  • cibule 5 kg
  • sůl
  • pepř
  • drcený kmín
  • sádlo 0,75 kg
Popis receptu

V hrnci rozehřejeme sádlo. Orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přisypeme drcený kmín a krátce zarestujeme přibližně dvě minuty.

Přidáme krkovici nakrájenou na kostky. Česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme k masu, jakmile se maso zatáhne. 

Osolíme, opepříme a vaříme dokud není maso měkké.

Podáváme s knedlíkem a zelím, nebo knedlíkem a špenátem.

Tipy
  • Nezapomeňte často míchat, aby se maso ani cibule nepřichytili.
  • Můžete samozřejmě využít i tučnější bůček.