Vepřové maso s fazolemi

Obdoba chilli con carne jen bez mletého masa. To zde nahrazuje vepřová plec. Jednoduché jídlo z jednoho hrnce.

Vepřové maso s fazolemi

Ingredience

Instrukce

  1. Maso nakrájej na kostky o hraně 3 cm, dobře osol, opepři a promíchej.

  2. Cibuli nakrájej nahrubo, česnek najemno. 

  3. Chorizo oloupej a nakrájej na kostky o hrane 0,5 cm. 

  4. V kastrolu na vyšším ohni rozehřej sádlo, přidej cibuli a česnek a nech zesklovatět.

  5. Přidej maso a restuj dozlatova. Často míchej. 

  6. Přidej chorizo, tymián, římský kmín, promíchej a restuj 1 minutu.

  7. Přidej scezené fazole, rajský protlak, promíchej a restuj 3 minuty.

  8. Přidej drcená rajčata a vodu (dle potřeby), přiveď k varu, přilop poklicí a na mírném ohni nech dušit 2,5 hodiny nebo než bude maso a fazole měkké. 

  9. Stáhni z ohně a vmíchej nakrájenou petržel. Dochuť dle potřeby solí a pepřem. 

Poznámka

  • Případně můžeš přidat spolu s fazolemi nakrájenou chilli papriku. 

Mohlo by se vám také líbit...

Min

Share it on your social network