Vepřové maso s fazolemi
Obdoba chilli con carne jen bez mletého masa. To zde nahrazuje vepřová plec. Jednoduché jídlo z jednoho hrnce.
Vepřové maso s fazolemi
Ingredience
Instrukce
-
Maso nakrájej na kostky o hraně 3 cm, dobře osol, opepři a promíchej.
-
Cibuli nakrájej nahrubo, česnek najemno.
-
Chorizo oloupej a nakrájej na kostky o hrane 0,5 cm.
-
V kastrolu na vyšším ohni rozehřej sádlo, přidej cibuli a česnek a nech zesklovatět.
-
Přidej maso a restuj dozlatova. Často míchej.
-
Přidej chorizo, tymián, římský kmín, promíchej a restuj 1 minutu.
-
Přidej scezené fazole, rajský protlak, promíchej a restuj 3 minuty.
-
Přidej drcená rajčata a vodu (dle potřeby), přiveď k varu, přilop poklicí a na mírném ohni nech dušit 2,5 hodiny nebo než bude maso a fazole měkké.
-
Stáhni z ohně a vmíchej nakrájenou petržel. Dochuť dle potřeby solí a pepřem.
Poznámka
- Případně můžeš přidat spolu s fazolemi nakrájenou chilli papriku.