Těstoviny se sýrovou omáčkou
Těstoviny se sýrovou omáčkou
Určitě znáte spaghetti carbonara, nebo-li špagety po uhlířsku. Bohužel nejde úplně o jídlo, které se hodí na tábory (abyste udělali správné carbonara potřebujeme guanciale, pecorrino, kvalitní pastu, žloutky - a to jsou poměrně drahé suroviny). Nám se stalo, že jsme omylem špatně nanormovali nákup. A tak nám zbyla smetana, uzené a sýr - a od té doby je toto jedno z oblíbených jídel.
Ingredience
Pokyny
-
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.
-
Uzené nakrájíme na malé kousky.
-
Sýr nastrouháme najemno.
-
Na oleji zarestujeme uzené maso.
-
Zalijeme smetanou a mlékem a přivedeme k varu.
-
Česnek oloupeme a prolisujeme.
-
Když se smetana začne vařit přidáme prolisovaný česnek a nastrouhaný sýr.
-
Necháme krátce povařit, dokud omáčka nezhoustne. Případně dochutíme solí a pepřem.
Poznámka
- Omáčku můžete dochutit bylinkami jako je oregano, tymián nebo rozmarýn.
- Sýr můžete použít dle vašich preferencí. My vycházíme z receptu, který vznikl vlastně omylem jak je napsáno v popisku :)