Znáte dítě, které by nemělo rádo smažák? Na tomto receptu nic není a jeho úspěch bude záležet v podstatě na jediném - jaký zvolíte sýr. Takže na něm určitě nešetřete. Levný sýr vyteče a zbyde vám nafouklý trojobal. A to nechceš :)
Přibližný počet porcí
75
Suroviny
- sýr eidam 30% 7 kg
- polohrubá mouka 1 kg
- strouhanka 3 kg
- vejce 60x
- hladká mouka 1 kg
- tatarská omáčka
Popis receptu
Eidam nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Obalíme postupně v hladké mouce, vajíčku a nakonec v polohrubé mouce smíchané se strouhankou.
Osmažíme ve vyšší vrstvě oleje dokud není strouhanka dozlatova.
Podáváme s bramborem a tatarskou omáčkou.
Tipy
- Polohrubá mouka se strouhankou způsobí to, že sýr při smažení nevyteče. Hodně záleží ale na kvalitě samotného sýru.