Smažený sýr

Smažený sýr

Znáte dítě, které by nemělo rádo smažák? Na tomto receptu nic není a jeho úspěch bude záležet v podstatě na jediném - jaký zvolíte sýr. Takže na něm určitě nešetřete. Levný sýr vyteče a zbyde vám nafouklý trojobal. A to nechceš :) A že to není to nejzdravější jídlo? Jednou za rok se to dá přežít :) 

Ingredience

Pokyny

  1. Eidam nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Obalíme postupně v hladké mouce, vajíčku a nakonec v polohrubé mouce smíchané se strouhankou. 

  2. Osmažíme ve vyšší vrstvě oleje dokud není strouhanka dozlatova.

  3. Podáváme s bramborem a tatarskou omáčkou.

Poznámka

  • Polohrubá mouka se strouhankou způsobí to, že sýr při smažení nevyteče. Hodně záleží ale na kvalitě samotného sýru. 
  • Výběr sýra je na vás. Můžete použít víceprocentní sýr, nebo například goudu. Nám se nejvíc osvědčila klasická "třicítka". 

You may also like...

Min

Share it on your social network