Smaženky

Jednoduchá a rychlá večeře (resp. délka vaření se bude odvíjet zásadně od toho, kolik smaženek zvládnete usmažit najednou). A každý si ji může dochutit dle svých preferencí. 

Přibližný počet porcí
75
Suroviny
  • chléb 10x 
  • vejce 60x
  • hořčice plnotučná 
  • hořčice kremžská
  • kečup
  • rajče
  • cibule
  • kyselé okurky
  • sádlo
Popis receptu

Krajíce chleba rozkrojíme na poloviny. 

Vidličkou rozšleháme v misce vejce, přidáme sůl a čerstvě mletý pepř a promícháme.

V pánvi rozehřejem vyšší vsrtvu sádla. Chléb obalíme ve vejci a ihned smažíme z obou stran dozlatova.

Osmažený chléb položíme na kuchyňskou utěrku, která odsahe přebytečný tuk.

Smaženku dle chuti dozdobíme kečupem, hořčicí, rajčaty, cibulkou nebo kyselou okurkou.