Jednoduchá a rychlá večeře (resp. délka vaření se bude odvíjet zásadně od toho, kolik smaženek zvládnete usmažit najednou). A každý si ji může dochutit dle svých preferencí.
Přibližný počet porcí
75
Suroviny
- chléb 10x
- vejce 60x
- hořčice plnotučná
- hořčice kremžská
- kečup
- rajče
- cibule
- kyselé okurky
- sádlo
Popis receptu
Krajíce chleba rozkrojíme na poloviny.
Vidličkou rozšleháme v misce vejce, přidáme sůl a čerstvě mletý pepř a promícháme.
V pánvi rozehřejem vyšší vsrtvu sádla. Chléb obalíme ve vejci a ihned smažíme z obou stran dozlatova.
Osmažený chléb položíme na kuchyňskou utěrku, která odsahe přebytečný tuk.
Smaženku dle chuti dozdobíme kečupem, hořčicí, rajčaty, cibulkou nebo kyselou okurkou.