Sekaná

Proč dělat sekanou, když se dá koupit? První odpovědí by samozřejmě mohla být cena. Ale to podstatnější je chuť. Takovou sekanou v krámě jen tak nekoupíte. 

Přibližný počet porcí
75
Suroviny
  • rohlíky 30 ks
  • mléko 3 l
  • cibule 2,5 kg
  • česnek 4 paličky
  • vejce 20x
  • mleté maso mix (hovězí a vepřové) 8 kg
  • sůl
  • pepř
  • plnotučná hořčice 4 lžíce
  • drcený kmín
  • sladká paprika
  • medvědí česnek
  • majoránka
Popis receptu

Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme dozlatova.

Rohlíky nakrájíme na malé kostky a zalijeme mlékem. Česnek oloupeme a prolisujeme.

Smícháme veškeré suroviny a mokrýma rukama vytvarujeme šišky. Uhladíme je a dáme do pekáčů. Dáme do rozehřáté trouby na 160 °C a pečeme hodinu-hodinu a půl.

Nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší a kyselou okurkou.

Tipy
  • na sekanou použijte mix vepřové a hovězího masa. Jen z hovězího by byla suchá.
  • bylinky můžete zvolit dle svých preferencí
  • šišku pořádně uplácejte a klidně s ní několikrát hoďte o stůl, aby v ní nezůstaly žádné vzduchové bubliny a nerozpadla se