Proč dělat sekanou, když se dá koupit? První odpovědí by samozřejmě mohla být cena. Ale to podstatnější je chuť. Takovou sekanou v krámě jen tak nekoupíte.
Přibližný počet porcí
75
Suroviny
- rohlíky 30 ks
- mléko 3 l
- cibule 2,5 kg
- česnek 4 paličky
- vejce 20x
- mleté maso mix (hovězí a vepřové) 8 kg
- sůl
- pepř
- plnotučná hořčice 4 lžíce
- drcený kmín
- sladká paprika
- medvědí česnek
- majoránka
Popis receptu
Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme dozlatova.
Rohlíky nakrájíme na malé kostky a zalijeme mlékem. Česnek oloupeme a prolisujeme.
Smícháme veškeré suroviny a mokrýma rukama vytvarujeme šišky. Uhladíme je a dáme do pekáčů. Dáme do rozehřáté trouby na 160 °C a pečeme hodinu-hodinu a půl.
Nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší a kyselou okurkou.
Tipy
- na sekanou použijte mix vepřové a hovězího masa. Jen z hovězího by byla suchá.
- bylinky můžete zvolit dle svých preferencí
- šišku pořádně uplácejte a klidně s ní několikrát hoďte o stůl, aby v ní nezůstaly žádné vzduchové bubliny a nerozpadla se