Segedínský guláš
Segedínský guláš
Vepřové maso a zelí jsou skvělou kombinací. Skvěle dochucený segedín potěší každého milovníka těchto dvou surovin :)
Ingredience
Pokyny
-
Slaninu nakrájíme na kostky o hraně 1 cm.
-
Cibuli nakrájíme najemno.
-
V kastrolu orestujeme dozlatova slaninu a dáme ji stranou.
-
Do kastrolu přidáme sádlo a kmín a promícháme. Stáhneme oheň na polovinu a přidáme cibuli. Restujeme cca 15-20 minut.
-
Mezitím si nakrájíme maso na kostky o hraně 2 cm.
-
Maso přidáme do hrnce a zarestujeme ho, dokud se nezatáhne.
-
Česnek oloupeme a prolisujeme.
-
Po zarestování masa přidáme česnek a zamícháme.
-
Přidáme sladkou papriku a minutu restujeme.
-
Přidáme hladkou mouku a za stálého míchání opět minutu zarestujeme.
-
Osolíme, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Dusíme 45 minut.
-
Během dušení vymačkáme zelí a pokud je třeba tak ho nahrubo překrájíme.
-
Do hrnce přidáme orestovanou slaninu, zelí a opět dusíme dokud není maso měkké. Občas promícháme.
-
Přidáme zakysanou smetanu, promícháme a vaříme na mírném ohni 3 minuty. Dle chuti dosolíme.