Rajská omáčka s masovými koulemi

Rajská omáčka s masovými koulemi

Taky jste jako děti milovali rajskou? My ano. Tahle omáčka je opravdu jednoduchá a zvládne jí každý. A ať už uděláte k rajské masové kuličky tak jako my, nebo povaříte kus hovězího, vždy budou výsledkem spokojené tváře (nejen) malých strávníků.

Ingredience

Rajská omáčka

Masové koule:

Pokyny

Rajská omáčka

  1. Cibuli nakrájíme najemno. Rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme protlak a minutu zarestujeme. Zalijeme vývarem a promícháme metličkou. Přidáme sůl, cukr, ocet a kření. Přivedeme k varu a vaříme na mírném plamenu 20 minut za občasného míchání. 

  2. Omáčku dochuíme dle potřeby. Nakonec vmícháme nakrájené studené máslo.

  3. Omáčku přecedíme přes jemné síto do čistého hrnce.

Masové kuličky

  1. Cibuli krátce orestujeme na sádle. Následně smícháme všechny ingredience a vytvarujeme malé kuličky. Dáme je na plech a pečeme na 180 °C 6-10 minut.

  2. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.

Poznámka

  • masové koule můžete nahradit uvařenou hovězí plecí

Mohlo by se vám také líbit...

Min

Share it on your social network