Kuře na paprice

Kuře na paprice

Jednoduchý a levný recept - to je kuře na paprice. Pár základních surovin, trocha času a je tu skvělé maso. Já mám rád, když se maso povaří o něco déle a je pak měkké, skoro až trhané. S knedlíkem, nebo těstovinami - to už je na vás :) 

Ingredience

Pokyny

  1. V hrnci rozehřejeme máslo. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme kuřecí maso nakrájené na drobné kousky a opečeme dozlatova. 

  2. Přidáme sladkou papriku a za stálého míchání krátce zarestujeme. Zalijeme kuřecím vývarem a přivedeme k varu. Přikryjeme pokličkou a stáhneme oheň na třetinu. Dusíme na mírném ohni 45 minut. 

  3. Zalijeme mlékem a smetanou a krátce povaříme. Dle potřeby osolíme a opepříme.

  4. Podáváme s těstovinami nebo houskovým knedlíkem.

     

Mohlo by se vám také líbit...

Min

Share it on your social network