Přibližný počet porcí
75
Suroviny
- cibule 5 kg
- kuře celé 10 ks
- sůl
- pepř
- máslo 0,75 kg
- sladká paprika 400 g
- mléko 1,5 l
- smetana 33% 1,5 l
- kuřecí vývar 5 l
Popis receptu
V hrnci rozehřejeme máslo. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme kuřecí maso nakrájené na drobné kousky a opečeme dozlatova.
Přidáme sladkou papriku a za stálého míchání krátce zarestujeme. Zalijeme kuřecím vývarem a přivedeme k varu. Přikryjeme pokličkou a stáhneme oheň na třetinu. Dusíme na mírném ohni 45 minut.
Zalijeme mlékem a smetanou a krátce povaříme. Dle potřeby osolíme a opepříme.
Podáváme s těstovinami nebo houskovým knedlíkem.
Tipy
- Kosti a skelety z kuřat můžete použít na kuřecí vývar
- Do omáčky můžete použít i maso, které vám zbylo například z vaření vývaru.