Kuře na paprice

Přibližný počet porcí
75
Suroviny
  • cibule 5 kg
  • kuře celé 10 ks
  • sůl
  • pepř
  • máslo 0,75 kg
  • sladká paprika 400 g
  • mléko 1,5 l
  • smetana 33% 1,5 l
  • kuřecí vývar 5 l
Popis receptu

V hrnci rozehřejeme máslo. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme kuřecí maso nakrájené na drobné kousky a opečeme dozlatova. 

Přidáme sladkou papriku a za stálého míchání krátce zarestujeme. Zalijeme kuřecím vývarem a přivedeme k varu. Přikryjeme pokličkou a stáhneme oheň na třetinu. Dusíme na mírném ohni 45 minut. 

Zalijeme mlékem a smetanou a krátce povaříme. Dle potřeby osolíme a opepříme.

Podáváme s těstovinami nebo houskovým knedlíkem.

Tipy
  • Kosti a skelety z kuřat můžete použít na kuřecí vývar
  • Do omáčky můžete použít i maso, které vám zbylo například z vaření vývaru.