Krkovička s cibulí a česnekem
Krkovička s cibulí a česnekem
Skvělé jídlo z jednoho pekáčku. Tohle zvládne i ten největší lenoch :) Stačí jen nakrájet veškeré suroviny a trouba už se postará o zbytek.
Ingredience
Pokyny
-
Krkovici nakrájíme na plátky a z obou stran osolíme a opepříme.
-
Cibuli nakrájíme na půlkolečka. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
Vezmeme velký pekáč (nebo více pekáčů) a spodek vymažeme olejem. Následně pokládáme plátky krkovice. Posypeme cibulí a česnekem a následně dáváme další plátky krkovice. Postup opakujeme dokud nemáme plný pekáč. Poslední vrstvou by měla být cibule s česnekem.
-
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dokud není maso měkké.
-
Podáváme s pečivem nebo opečenými bramborami.
Poznámka
- k cibuli a česneku můžete přidat ještě slaninu