Hamburgery

Americká klasika a asi nejoblíbenější jídlo na světě. Skvělé na tom je, že si každý doladí ten svůj burger dle své chuti. Nehrozí tedy žádné zbytky. 

Přibližný počet porcí
75
Suroviny
  • houska 150x
  • mleté maso hovězí 20 kg
  • rajče 20x
  • okurka salátová 5x
  • kečup
  • hořčice
  • červená cibulka 5x
  • ledový salát 3x
  • plátkový sýr 2 kg
  • sůl
  • pepř
Popis receptu

Mleté maso smícháme se solí a pepřem. Vytvarujeme placičky zhruba o něco větší, než jsou housky. Placky opečeme na sádle nebo na grilu.

Housky rozkrojíme napůl a krátce je opečeme. Housku potřeme kečupem či hořčicí, položíme na ní ledový salát, maso, sýr, rajče, červenou cibulku a přiklopíme druhou půlkou housky.

Tipy
  • Do burgeru můžete přidat cokoliv co máte rádi - opečenou slaninu, volské oko, kyselé okurky apod.
  • Do burgeru si můžete přidat dresing vytvořený z majonézy, kečupu a nadrobno nakrájených kyselých okurek a červené cibulky
  • Na porci jsou počítány dva kusy