Americká klasika a asi nejoblíbenější jídlo na světě. Skvělé na tom je, že si každý doladí ten svůj burger dle své chuti. Nehrozí tedy žádné zbytky.
Přibližný počet porcí
75
Suroviny
- houska 150x
- mleté maso hovězí 20 kg
- rajče 20x
- okurka salátová 5x
- kečup
- hořčice
- červená cibulka 5x
- ledový salát 3x
- plátkový sýr 2 kg
- sůl
- pepř
Popis receptu
Mleté maso smícháme se solí a pepřem. Vytvarujeme placičky zhruba o něco větší, než jsou housky. Placky opečeme na sádle nebo na grilu.
Housky rozkrojíme napůl a krátce je opečeme. Housku potřeme kečupem či hořčicí, položíme na ní ledový salát, maso, sýr, rajče, červenou cibulku a přiklopíme druhou půlkou housky.
Tipy
- Do burgeru můžete přidat cokoliv co máte rádi - opečenou slaninu, volské oko, kyselé okurky apod.
- Do burgeru si můžete přidat dresing vytvořený z majonézy, kečupu a nadrobno nakrájených kyselých okurek a červené cibulky
- Na porci jsou počítány dva kusy