Bramborový salát

Receptů na bramborový salát je v ČR zhruba tolik, kolik je v ní domácností. Každá rodina má ten svůj. My jsme během let došli k tomuto kompromisu :) Hlavní je nechat salát uležet přes noc (a dostatečně ho schovat před tzv. "zarovnávači"). 

Přibližný počet porcí
75
Suroviny
  • brambory 9 kg
  • mrkev 1 kg
  • celer 0,8 kg
  • petržel 0,8 kg
  • cibule 0,7 kg
  • nakládané okurky 1 kg
  • vejce natvrdo 30 ks
  • majonéza 1,5 kg
  • plnotučná hořčice
  • sůl
  • pepř
Popis receptu

Očištěné brambory uvařte ve slupce v osolené vodě doměka. Slijte vodu a jakmile budou vlažné oloupejte je. 

Mrkev, celer a petržel uvaříme téměř doměkka.

Vše nakrájíme na malé kostky. Cibuli nakrájíme najemno, okurky na malé kostičky a vejce oloupeme a nakrájíme na kostky - vše přidáme k zelenině a bramborám.

Přidáme majonézu, 4 lžíce hořčice, sůl, pepř a promícháme. Přilijeme lák z okurek a promícháme. Dle potřeby dochutíme. Nakonec vmícháme nakrájená vejce. Ideální je nechat salát přes noc uležet v chladu.

Tipy
  • Výborné je přidat do salátu i citronovou šťávu.
  • Můžete také přidat nakrájené jablko, salát bude sladší.