Neznám nikoho, kdo by neměl rád tento pokrm. Ať už knedlíky naplníte uzeným a nebo jen uzeným posypete, vždycky půjde společně se zelím o skvělou kombinaci, která zmizí rychlostí blesku.
Suroviny na těsto:
- brambory 13 kg
- bramborový škrob 0,5 kg
- hrubá mouka 4,5 kg
- vejce 26x
- sůl
Suroviny na náplň:
- cibule 2 kg
- uzená krkovice 8 kg
- sádlo 0,5 kg
Suroviny na dokončení
- cibule 2 kg
- sádlo 0,5 kg
Do velkého hrnce dejte vařit dobře osolenou vodu.
Náplň:
Cibuli nakrájíme najemno, maso na kostičky. V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme uzenou krkovici a krátce zarestujeme. Necháme vystydnout.
Bramborové těsto:
Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka. Když vychladnou oloupeme je a nastrouháme najemno. Přidáme škrob, mouku, vejce, sůl a co nejrychleji vymícháme kompaktní těsto.
Postup na knedlíky:
Na pomoučené pracovní ploše vyválíme z bramborového těsta plát silný 0,5 cm. Pomocí skleničky z něj vykrájíme kolečka. Doprostřed každého kolečka dáme náplň a prsty zabalíme do knedlíků. Ihned vkládáme do vroucí vody.
Postup na dokončení:
Na sádle orestujeme dozlatova nakrájenou cibulku.
Knedlíky podáváme s orestovanou cibulkou a dušeným bílým zelím.
- Vodu dejte vařit s dostatečným předstihem, abyste mohli knedlíky ihned vařit