Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Neznám nikoho, kdo by neměl rád tento pokrm. Ať už knedlíky naplníte uzeným a nebo jen uzeným posypete, vždycky půjde společně se zelím o skvělou kombinaci, která zmizí rychlostí blesku. 

Ingredience

Suroviny na těsto:

Suroviny na náplň:

Suroviny na dokončení

Pokyny

  1. Do velkého hrnce dejte vařit dobře osolenou vodu.

Náplň:

  1. Cibuli nakrájíme najemno, maso na kostičky. 

  2. V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. 

  3. Přidáme uzenou krkovici a krátce zarestujeme. 

  4. Necháme vystydnout.

Bramborové těsto:

  1. Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka. 

  2. Když vychladnou oloupeme je a nastrouháme najemno. 

  3. Přidáme škrob, mouku, vejce, sůl a co nejrychleji vymícháme kompaktní těsto.

Postup na knedlíky:

  1. Na pomoučené pracovní ploše vyválíme z bramborového těsta plát silný 0,5 cm. 

  2. Pomocí skleničky z něj vykrájíme kolečka. 

  3. Doprostřed každého kolečka dáme náplň a prsty zabalíme do knedlíků. 

  4. Ihned vkládáme do vroucí vody.

Postup na dokončení:

  1. Na sádle orestujeme dozlatova nakrájenou cibulku. 

Servírování

  1. Knedlíky podáváme s orestovanou cibulkou a dušeným bílým zelím.

     

Poznámka

  • Vodu dejte vařit s dostatečným předstihem, abyste mohli knedlíky ihned vařit

You may also like...

Min

Share it on your social network