Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Neznám nikoho, kdo by neměl rád tento pokrm. Ať už knedlíky naplníte uzeným a nebo jen uzeným posypete, vždycky půjde společně se zelím o skvělou kombinaci, která zmizí rychlostí blesku.
Ingredience
Suroviny na těsto:
Suroviny na náplň:
Suroviny na dokončení
Pokyny
-
Do velkého hrnce dejte vařit dobře osolenou vodu.
Náplň:
-
Cibuli nakrájíme najemno, maso na kostičky.
-
V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět.
-
Přidáme uzenou krkovici a krátce zarestujeme.
-
Necháme vystydnout.
Bramborové těsto:
-
Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka.
-
Když vychladnou oloupeme je a nastrouháme najemno.
-
Přidáme škrob, mouku, vejce, sůl a co nejrychleji vymícháme kompaktní těsto.
Postup na knedlíky:
-
Na pomoučené pracovní ploše vyválíme z bramborového těsta plát silný 0,5 cm.
-
Pomocí skleničky z něj vykrájíme kolečka.
-
Doprostřed každého kolečka dáme náplň a prsty zabalíme do knedlíků.
-
Ihned vkládáme do vroucí vody.
Postup na dokončení:
-
Na sádle orestujeme dozlatova nakrájenou cibulku.
Servírování
-
Knedlíky podáváme s orestovanou cibulkou a dušeným bílým zelím.
Poznámka
- Vodu dejte vařit s dostatečným předstihem, abyste mohli knedlíky ihned vařit