Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Neznám nikoho, kdo by neměl rád tento pokrm. Ať už knedlíky naplníte uzeným a nebo jen uzeným posypete, vždycky půjde společně se zelím o skvělou kombinaci, která zmizí rychlostí blesku. 

Přibližný počet porcí
75
Suroviny

Suroviny na těsto:

  • brambory 13 kg
  • bramborový škrob 0,5 kg
  • hrubá mouka 4,5 kg
  • vejce 26x
  • sůl

Suroviny na náplň:

  • cibule 2 kg
  • uzená krkovice 8 kg
  • sádlo 0,5 kg

Suroviny na dokončení

  • cibule 2 kg
  • sádlo 0,5 kg
Popis receptu

Do velkého hrnce dejte vařit dobře osolenou vodu.

Náplň:
Cibuli nakrájíme najemno, maso na kostičky. V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme uzenou krkovici a krátce zarestujeme. Necháme vystydnout.

Bramborové těsto:
Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka. Když vychladnou oloupeme je a nastrouháme najemno. Přidáme škrob, mouku, vejce, sůl a co nejrychleji vymícháme kompaktní těsto.

Postup na knedlíky:
Na pomoučené pracovní ploše vyválíme z bramborového těsta plát silný 0,5 cm. Pomocí skleničky z něj vykrájíme kolečka. Doprostřed každého kolečka dáme náplň a prsty zabalíme do knedlíků. Ihned vkládáme do vroucí vody.

Postup na dokončení:
Na sádle orestujeme dozlatova nakrájenou cibulku. 

Knedlíky podáváme s orestovanou cibulkou a dušeným bílým zelím.

Tipy
  • Vodu dejte vařit s dostatečným předstihem, abyste mohli knedlíky ihned vařit