Bramboračka

Bramboračka

Ingredience

Pokyny

  1. Cibuli a kořenovou zeleninu nakrájíme na malé kostky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Sušené houby namočíme do vody.

  2. V hrnci rozehřejeme máslo a za častého míchání orestujeme kořenovou zeleninu dozlatova. Přidáme cibuli a také orestujeme dozlatova. Přidáme dvě lžičky drceného kmínu a zamícháme. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Přidáme nakrájené brambory a vaříme dokud nejsou měkké. Přidáme česnek a namočené houby (můžeme přidat i vodu z hub). 

  3. Nakonec přidáme majoránku, sůl, pepř a nakrájenou petržel.

Poznámka

  • Sušenou majoránku promněte mezi prsty nebo dlaněmi - rozvoní se.
  • Samozřejmě můžete použít i houby čerstvé nebo mražené. Ty se v takovém případě nenamáčí.

Mohlo by se vám také líbit...

Min

Share it on your social network