Fazolová polévka s uzeným masem
Fazolová polévka s uzeným masem
Ingredience
Pokyny
-
Cibuli nakrájíme najemno.
-
Mrkev a petržel nakrájíme na malé kostičky.
-
Brambory a uzené maso nakrájíme na kostky o hraně 2 cm.
-
Klobásu nakrájíme na plátky silné 0,5 cm.
-
Česnek oloupeme a prolisujeme.
-
Rozehřejeme sádlo a zarestujeme na něm 5 minut mrkev a petržel.
-
Přidáme cibuli a opět zarestujeme.
-
Přidáme všechno koření (dle chuti) a česnek a promícháme.
-
Přidáme protlak a klobásu, 30 vteřin promícháme a stáhneme oheň na třetinu.
-
Přidáme brambory a uzené maso, zvýšíme oheň na polovinu a důkladně vše promícháme.
-
Zalejeme horkám vývarem a pod poklicí vaříme 10 minut.
-
Třetinu fazolí rozmačkáme vidličkou (postarají se o zahuštění) a přidáme do polévky.
-
Přidáme i zbylé, nerozmačkané fazole a povaříme dalších 5 minut.
-
Dle chuti osolíme, přidáme nakrájenou petržel, promícháme a servírujeme.