Chléb konzumní

Chléb konzumní

Máte na táboře prostor navíc a baví vás zkoušet nové věci a výzvy? Upečte si vlastní chleba :) Nejen, že ušetříte hromadu peněz, ale budete mít vždy čerstvý. 

Ingredience

Pokyny

  1. Do mísy nalijeme 700 ml vlažné vody o teplotě přibližně 30 °C a přidáme ostatní suroviny. Promícháme, přendáme do robotu a necháme 10 minut míchat. Dohladka vypracované těsto vyklopíme na slabě pomoučený vál, velmi lehce ho poprášíme moukou, přikryjeme čistou utěrkou nebo potravinářskou fólií, aby neoschlo, a necháme 30 minut zrát

  2. Troubu rozehřejeme na 250 °C. Plech lehce poprášíme moukou.

  3. Vyzrálé těsto rozdělíme na 6 dílů. Z nich vypracujeme na pomoučeném vále bochánky. Přemístíme je hladkou stranou dolů (spojem nahoru) do moukou lehce vysypaných ošatek a necháme 50 minut kynout.

  4. Poté chleby vyklopíme na plech a vložíme je do zapářené rozehřáté trouby. Po 3 minutách troubu odvětráme, aby unikla přebytečná pára, stáhneme teplotu na 180 °C a pečeme 35–40 minut.

Poznámka

  • Číslo 6 v porcích značí počet bochníků, které se z dané dávky udělají.
  • Troubu nejdřív zapářte. Uděláte to tak, že na její stěny rozprašovačem stříkáte vodu, dokud se nevytvoří oblak páry. Do takto připravené trouby pak chléb vložíte.

Mohlo by se vám také líbit...

Min

Share it on your social network