Holandský řízek

Holandský řízek

Řízky miluje každý. Co takhle ale zkusit mleté maso v kombinaci se sýrem? Výsledkem je šťavnatý pokrm. 

Ingredience

Pokyny

  1. Rohlíky nakrájej na kostky o hraně 2 cm.

  2. Vlož je do mísy, zalij mlékem, promíchej a nech 30 minut odstát.

  3. Goudu nastrouhej nahrubo.

  4. Petržel nakrájej najemno. 

  5. Smíchej v míse maso, rohlíky s mlékem, 20 vejci, solí, pepřem, nastrouhaným sýrem a nakrájenou petrželí. Pečlivě promíchej.

  6. Z masa uplácen placky silné 2 cm.

  7. Obal v hladké mouce, vejcích a nakonec ve strouhance.

  8. Řízky smažíme na sádle z obou stran dokud nejsou dozlatova.

Poznámka

  • Z masa nejprve vytvoř malou placičku a osmaž ji na pánvi. Tak zjistíš, že je maso správně dochucené.
  • Podáváme ideálně s bramborovou kaší. 

You may also like...

Min

Share it on your social network