Holandský řízek
Holandský řízek
Řízky miluje každý. Co takhle ale zkusit mleté maso v kombinaci se sýrem? Výsledkem je šťavnatý pokrm.
Ingredience
Pokyny
-
Rohlíky nakrájej na kostky o hraně 2 cm.
-
Vlož je do mísy, zalij mlékem, promíchej a nech 30 minut odstát.
-
Goudu nastrouhej nahrubo.
-
Petržel nakrájej najemno.
-
Smíchej v míse maso, rohlíky s mlékem, 20 vejci, solí, pepřem, nastrouhaným sýrem a nakrájenou petrželí. Pečlivě promíchej.
-
Z masa uplácen placky silné 2 cm.
-
Obal v hladké mouce, vejcích a nakonec ve strouhance.
-
Řízky smažíme na sádle z obou stran dokud nejsou dozlatova.
Poznámka
- Z masa nejprve vytvoř malou placičku a osmaž ji na pánvi. Tak zjistíš, že je maso správně dochucené.
- Podáváme ideálně s bramborovou kaší.