Zeleninové lečo

Zeleninové lečo

Skvělé letní jídlo. Kombinace rajčat a papriky s vajičky. K tomu čerstvé pečivo a budete šťastní :) 

Ingredience

Pokyny

  1. Papriky a kapie omyjeme, osušíme, vyndáme semeník i stopku a papriky nakrájíme na kousky velikosti susta.

  2. Kapie a rajčata nakrájíme na kostky o hraně 3 cm.

  3. Cibuli nakrájíme nahrubo. 

  4. Petržel nakrájíme najemno. 

  5. Klobásu oloupeme a nakrájíme na kolečka silná cca 3 mm.

  6. Vejce rozklepneme do misky a rozšleháme je se solí a pepřem.

  7. V kastrolu na středním ohni rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a 5 minut restujeme. 

  8. Přidáme papriku, kapii a klobásu a restujeme dalších 20 minut. 

  9. Přidáme rajčata a společně restujeme dalších 20 minut. 

  10. Nakonec přidáme vejce, stáhneme z ohně, promícháváme a další tři minuty jen prohříváme.

  11. Osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou petržel a promícháme.

Poznámka

  • Podávejte s brambory nebo čerstvým chlebem.
  • Můžete přidat i pálivou papričku. 

Mohlo by se vám také líbit...

Min

Share it on your social network