Vepřové výpečky

Vepřové výpečky

Naprostá česká klasika. Výpečky můžete dělat v hrnci, nebo péct v troubě, vždy ale nezapomeňte na nenahraditelnou českou kombinaci sůl, pepř, česnek a kmín. Výpečky by se měly rozpadat a každý masožrout vám za ně div neukousne prsty. 

Ingredience

Pokyny

  1. V hrnci rozehřejeme sádlo. Orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přisypeme drcený kmín a krátce zarestujeme přibližně dvě minuty.

  2. Přidáme krkovici nakrájenou na kostky. Česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme k masu, jakmile se maso zatáhne. 

  3. Osolíme, opepříme a vaříme dokud není maso měkké.

  4. Podáváme s knedlíkem a zelím, nebo knedlíkem a špenátem.

Poznámka

  • Nezapomeňte často míchat, aby se maso ani cibule nepřichytili.
  • Můžete samozřejmě využít i tučnější bůček. 

Mohlo by se vám také líbit...

Min

Share it on your social network