Smažený sýr

Smažený sýr

Znáte dítě, které by nemělo rádo smažák? Na tomto receptu nic není a jeho úspěch bude záležet v podstatě na jediném - jaký zvolíte sýr. Takže na něm určitě nešetřete. Levný sýr vyteče a zbyde vám nafouklý trojobal. A to nechceš :) A že to není to nejzdravější jídlo? Jednou za rok se to dá přežít :) 

Ingredience

Pokyny

  1. Eidam nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Obalíme postupně v hladké mouce, vajíčku a nakonec v polohrubé mouce smíchané se strouhankou. 

  2. Osmažíme ve vyšší vrstvě oleje dokud není strouhanka dozlatova.

  3. Podáváme s bramborem a tatarskou omáčkou.

Poznámka

  • Polohrubá mouka se strouhankou způsobí to, že sýr při smažení nevyteče. Hodně záleží ale na kvalitě samotného sýru. 
  • Výběr sýra je na vás. Můžete použít víceprocentní sýr, nebo například goudu. Nám se nejvíc osvědčila klasická "třicítka". 

Mohlo by se vám také líbit...

Min

Share it on your social network