Sekaná
Sekaná
Proč dělat sekanou, když se dá koupit? První odpovědí by samozřejmě mohla být cena. Ale to podstatnější je chuť. Takovou sekanou v krámě jen tak nekoupíte.
Ingredience
Pokyny
-
Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme dozlatova.
-
Rohlíky nakrájíme na malé kostky a zalijeme mlékem. Česnek oloupeme a prolisujeme.
-
Smícháme veškeré suroviny a mokrýma rukama vytvarujeme šišky. Uhladíme je a dáme do pekáčů. Dáme do rozehřáté trouby na 160 °C a pečeme hodinu-hodinu a půl.
-
Nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší a kyselou okurkou.
Poznámka
- na sekanou použijte mix vepřové a hovězího masa. Jen z hovězího by byla suchá.
- bylinky můžete zvolit dle svých preferencí
- šišku pořádně uplácejte a klidně s ní několikrát hoďte o stůl, aby v ní nezůstaly žádné vzduchové bubliny a nerozpadla se