Sekaná

Sekaná

Proč dělat sekanou, když se dá koupit? První odpovědí by samozřejmě mohla být cena. Ale to podstatnější je chuť. Takovou sekanou v krámě jen tak nekoupíte. 

Ingredience

Pokyny

  1. Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme dozlatova.

  2. Rohlíky nakrájíme na malé kostky a zalijeme mlékem. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  3. Smícháme veškeré suroviny a mokrýma rukama vytvarujeme šišky. Uhladíme je a dáme do pekáčů. Dáme do rozehřáté trouby na 160 °C a pečeme hodinu-hodinu a půl.

  4. Nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší a kyselou okurkou.

Poznámka

  • na sekanou použijte mix vepřové a hovězího masa. Jen z hovězího by byla suchá.
  • bylinky můžete zvolit dle svých preferencí
  • šišku pořádně uplácejte a klidně s ní několikrát hoďte o stůl, aby v ní nezůstaly žádné vzduchové bubliny a nerozpadla se

You may also like...

Min

Share it on your social network