Rajská omáčka s masovými koulemi
Rajská omáčka s masovými koulemi
Taky jste jako děti milovali rajskou? My ano. Tahle omáčka je opravdu jednoduchá a zvládne jí každý. A ať už uděláte k rajské masové kuličky tak jako my, nebo povaříte kus hovězího, vždy budou výsledkem spokojené tváře (nejen) malých strávníků.
Ingredience
Rajská omáčka
Masové koule:
Pokyny
Rajská omáčka
-
Cibuli nakrájíme najemno. Rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme protlak a minutu zarestujeme. Zalijeme vývarem a promícháme metličkou. Přidáme sůl, cukr, ocet a kření. Přivedeme k varu a vaříme na mírném plamenu 20 minut za občasného míchání.
-
Omáčku dochuíme dle potřeby. Nakonec vmícháme nakrájené studené máslo.
-
Omáčku přecedíme přes jemné síto do čistého hrnce.
Masové kuličky
-
Cibuli krátce orestujeme na sádle. Následně smícháme všechny ingredience a vytvarujeme malé kuličky. Dáme je na plech a pečeme na 180 °C 6-10 minut.
-
Podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.
Poznámka
- masové koule můžete nahradit uvařenou hovězí plecí