Langoše
Langoše
Tradiční maďarský pokrm. Nejnáročnější na tomto je jídle je mít dostatek trpělivosti, než těsto nakyne. Pak už to odsejpá. A ať už jste tým "nasladko" nebo "naslan", na tomhle si pochutnáte. Nadýchané a vláčné langoše jsou skvělou večeří na táboře.
Ingredience
Langoše
Na dochucení
Pokyny
Langoše
-
Třetinu mléka zahřej v rendlíku tak, aby bylo vlažné. Do mléka rozdrob droždí a přidej cukr. Promíchej a nech vzejít kvášek, až se objeví bubliny.
-
Brambory uvař ve slupce a oloupej. Následně je najemno nastrouhej.
-
Promíchej brambory s moukou a kváskem. Postupně přilívej mléko a vypracuj středně hutné těsto. Nech minimálně hodinu kynout než těsto zdvojnásobí svůj objem.
-
Vytvaruj z těsta placky a ty následně osmaž ve vyšší vrstvě oleje.
-
Hotové langoše dochuť dle preferencí u vás v oddíle :) Na jednu porci jsou počítány dva langoše, záleží na jejich velikosti.
Dochucení
-
Langoše můžete podávat suché a nebo na sladko (například s povidly a zakysanou smetanou) a nebo na slano například s česnekovým máslem (rozpusť máslo a přidej tam prolisovaný česnek), kečupem a nastrouhaným sýrem.