Gulášová polévka
Gulášová polévka
Má nejoblíbenější polévka :) Věc, která zahřeje a skvěle chutná. A také naprostá česká hospodská klasika.
Ingredience
Pokyny
-
Maso nakrájíme na malé kostičky, osolíme je a opepříme.
-
Cibuli nakrájíme najemno.
-
V kastrolu na středním ohni rozehřejeme sádlo a cibuli na něm za častého míchání orestujeme dozlatova. Čim tmavší bude cibulka tím lepší bude chuť výsledné polévky. Přidáme kmín a maso a mícháme dokud se neodpaří všechna šťáva, kterou maso pustilo.
-
Jakmile se tekutina odpaří a na dně kastrolu zbyde opět jen tuk, přidáme česnek a sladkou papriku a důkladně a rychle promícháme. Zalejeme vývarem.
-
Promícháme, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Necháme vařit přibližně 15 minut. Mezitím si nakrájíme brambory na malé kostičky. Přidáme je do polévky a za občasného míchání vaříme dokud brambory nejsou měkké. Nakonec přidáme sušenou majoránku a případně ještě dosolíme a opepříme.
Poznámka
- Maso můžete použít i mleté
- Sušenou majoránku promněte mezi prsty, či dlaněmi - rozvoní se
- Pozor na sladkou papriku, je třeba ji nechat zarestovat jen velmi krátce jinak se spálí a zhořkne
- Polévku můžete zahustit jíškou.