Cmunda po kaplicku

Cmunda po kaplicku

Bramborák s uzeným a zelím. Skvělá kombinace, která potěší každého. Jedná se o časově trochu náročnější jídlo (zejména u cmundy), ale pokud máte čas a dostatek prostoru, určitě ho vyzkoušejte. 

Ingredience

Cmunda (bramboráky)

Pokyny

  1. Česnek oloupeme a prolisujeme. Dvě třetiny brambor nastrouháme na hrubém struhadle a jednu třetinu najemno. Brambory jemně vymačkáme, abychom je zbavili přebytečné vody.

  2. Přidáme k nim vejce, sůl, pepř, česnek, majoránku, hladkou mouku a mléko. Vše důkladně promícháme.

  3. V pánvi na středním ohni rozehřejeme část sádla. Naběračkou vlijeme do pánve těsto a vytvoříme placku. Bramboráky smažíme z obou stran dozlatova.

  4. Podáváme s bílým dušeným zelím a uzeným. Na porci uzeného počítejte 100 g.

Poznámka

  • pokud je těsto moc husté, nařeďte ho mlékem nebo vodou z brambor
  • česnekem nešetřete, ale jeho množství záleží na vaší chuti
  • první bramborák udělejte na zkoušku a následně ho dochuťte
  • nešetřete sádlem - když bramboráky plavou v rozpáleném tuku nasáknou jim mnohem méně než když je budete smažit na trošce sádla
  • brambory volte varný typ B nebo C

You may also like...

Min

Share it on your social network