Cmunda po kaplicku
Cmunda po kaplicku
Bramborák s uzeným a zelím. Skvělá kombinace, která potěší každého. Jedná se o časově trochu náročnější jídlo (zejména u cmundy), ale pokud máte čas a dostatek prostoru, určitě ho vyzkoušejte.
Ingredience
Cmunda (bramboráky)
Pokyny
-
Česnek oloupeme a prolisujeme. Dvě třetiny brambor nastrouháme na hrubém struhadle a jednu třetinu najemno. Brambory jemně vymačkáme, abychom je zbavili přebytečné vody.
-
Přidáme k nim vejce, sůl, pepř, česnek, majoránku, hladkou mouku a mléko. Vše důkladně promícháme.
-
V pánvi na středním ohni rozehřejeme část sádla. Naběračkou vlijeme do pánve těsto a vytvoříme placku. Bramboráky smažíme z obou stran dozlatova.
-
Podáváme s bílým dušeným zelím a uzeným. Na porci uzeného počítejte 100 g.
Poznámka
- pokud je těsto moc husté, nařeďte ho mlékem nebo vodou z brambor
- česnekem nešetřete, ale jeho množství záleží na vaší chuti
- první bramborák udělejte na zkoušku a následně ho dochuťte
- nešetřete sádlem - když bramboráky plavou v rozpáleném tuku nasáknou jim mnohem méně než když je budete smažit na trošce sádla
- brambory volte varný typ B nebo C