Česnečka

Česnečka

Jedna z nejklasičtějších a nejoblíbenějších polévek. Polévka, která léčí, zahřeje a hlavně chutná! S krutony a nastrouhaným sýrem bezkonkurenční volba. 

Ingredience

Pokyny

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.

  2. V hrnci rozpustíme sádlo, přidáme nakrájené brambory a krátce je orestujeme. Přidáme nakrájený česnek, bobkové listy a přibližně jednu minutu orestujeme. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Přidáme nakrájené uzené na malé kostky. Osolíme, opepříme a provazíme 20 minut. Na konec přidáme majoránku.

  3. Česnečku podáváme s krutony a nastrouhaným sýrem.

     

Poznámka

  • Uzené můžete vynechat a přidat na konci k nastrouhanému sýru nakrájenou šunku. Záleží jen na preferencích :) 
  • Česnekem určitě nešetřete. Záleží hodně na jeho síle, v případě slabého česneku bude třeba dát paliček více.

Mohlo by se vám také líbit...

Min

Share it on your social network