Co by to bylo za tábor, kdyby se jídelníčkem alespoň na chvíli nezabrousilo do exotických krajin? Indické jídlo tikka masala je skvělým příkladem dokonalosti a vyladěnosti indické kuchyně.
Smíchejte si v misce všechno koření a rozdělte ho na dvě části.
Smíchejte jogurt s polovinou koření a zakápněte šťávou z citronů. Dobře promíchejte.
Kuřecí nakrájejte na větší kostky a dejte do připravené marinády. Dobře promíchejte.
Zakryjte potravinářskou fólií a nechte marinovat minimálně hodinu, ideálně přes noc.
Po uplynutí doby maso orestujte dozlatova.
Cibuli nakrájejte na plátky.
Česnek nakrájejte nahrubo.
Vě větším hrnci rozehřejte olej a orestujte na něm cibuli dokud nezačne zlátnout.
Přidejte česnek a druhou polovinu koření a krátce zarestujte. Pozor, ať koření nespálíte.
Přidejte pasírovaná rajčata a přiveďte k varu.
Přilijte smetanu a nechte cca 30 minut probublávat na nízkou teplotu, dokud se nevyvaří přebytečná voda a omáčka nezhoustne.
Do omáčky přidejte orestované kuřecí a povařte ještě dalších 15 minut.