Možnosti tisku:

Kuřecí tikka masala

Uplatnění
Popis

Co by to bylo za tábor, kdyby se jídelníčkem alespoň na chvíli nezabrousilo do exotických krajin? Indické jídlo tikka masala je skvělým příkladem dokonalosti a vyladěnosti indické kuchyně. 

Ingredience
  • 8 kilogramů kuřecí prsa
  • 2 kilogramů bílý jogurt
  • 4 x citron
  • olej
  • 2 kilogramů cibule
  • 2 paličky česnek
  • 5 kilogramů pasírovaná rajčata
  • 3 litrů smetana 33%
  • 200 gramů garam masala
  • 50 gramů kurkuma
  • 50 gramů mletý zázvor
Pokyny
    Příprava masa
  1. Smíchejte si v misce všechno koření a rozdělte ho na dvě části.

  2. Smíchejte jogurt s polovinou koření a zakápněte šťávou z citronů. Dobře promíchejte.

  3. Kuřecí nakrájejte na větší kostky a dejte do připravené marinády. Dobře promíchejte.

  4. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte marinovat minimálně hodinu, ideálně přes noc.

  5. Po uplynutí doby maso orestujte dozlatova. 

  6. Omáčka
  7. Cibuli nakrájejte na plátky.

  8. Česnek nakrájejte nahrubo.

  9. Vě větším hrnci rozehřejte olej a orestujte na něm cibuli dokud nezačne zlátnout.

  10. Přidejte česnek a druhou polovinu koření a krátce zarestujte. Pozor, ať koření nespálíte.

  11. Přidejte pasírovaná rajčata a přiveďte k varu. 

  12. Přilijte smetanu a nechte cca 30 minut probublávat na nízkou teplotu, dokud se nevyvaří přebytečná voda a omáčka nezhoustne. 

  13. Do omáčky přidejte orestované kuřecí a povařte ještě dalších 15 minut.