Jemná česnečka, která potěší každého milovníka této suroviny.
1,2 kg česneku nakrájíme nahrubo.
V kastrolu na středním ohni rozehřejeme máslo, přidáme česnek a necháme ho za častého míchání zesklovatět.
Přidáme mouku, zmírníme oheň a zarestujeme za stálého míchání 2 minuty.
Přilijeme vývar a přivedeme k varu.
Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Stáhneme oheň na polovinu a bez pokličky vaříme 30 minut. Občas zamícháme.
Přilijeme smetanu a minutu provaříme.
Polévku pečlivě rozmixujeme tyčovým mixérem.
Přes jemná cedník přelijeme polévku do čistého kastrolu a ještě jednou prošleháme tyčovým mixérem.
Zbylý česnek očistíme a nakrájíme na jemné plátky.
V pánvi na středním ohni rozehřejeme zbylé máslo a česnek restujeme dozlatova. Ozdobíme jim finální polévku.