Možnosti tisku:

Vepřové výpečky

Uplatnění
Popis

Naprostá česká klasika. Výpečky můžete dělat v hrnci, nebo péct v troubě, vždy ale nezapomeňte na nenahraditelnou českou kombinaci sůl, pepř, česnek a kmín. Výpečky by se měly rozpadat a každý masožrout vám za ně div neukousne prsty. 

Ingredience
  • 4 paličky česnek
  • 10 kilogramů vepřová krkovice
  • 5 kilogramů cibule
  • sůl
  • pepř
  • drcený kmín
  • 750 gramů sádlo
Pokyny
  1. V hrnci rozehřejeme sádlo. Orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přisypeme drcený kmín a krátce zarestujeme přibližně dvě minuty.

  2. Přidáme krkovici nakrájenou na kostky. Česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme k masu, jakmile se maso zatáhne. 

  3. Osolíme, opepříme a vaříme dokud není maso měkké.

  4. Podáváme s knedlíkem a zelím, nebo knedlíkem a špenátem.

Poznámka
  • Nezapomeňte často míchat, aby se maso ani cibule nepřichytili.
  • Můžete samozřejmě využít i tučnější bůček.