Možnosti tisku:

Vepřové maso s fazolemi

Uplatnění
Ingredience
  • 8 kilogramů vepřová plec
  • 2,5 kilogramů konzerované červené fazole (scezené)
  • 2,5 kilogramů konzerované bílé fazole (scezené)
  • 2,5 kilogramů cibule
  • 2 paličky česnek
  • 1 kilogramů choriza
  • 250 gramů sádlo
  • tymián
  • římský kmín
  • 240 gramů rajský protlak
  • 4 kilogramů konzervovaná drcená rajčata
  • voda
  • pepř
  • sůl
  • plocholistá petržel
Instrukce
  1. Maso nakrájej na kostky o hraně 3 cm, dobře osol, opepři a promíchej.

  2. Cibuli nakrájej nahrubo, česnek najemno. 

  3. Chorizo oloupej a nakrájej na kostky o hrane 0,5 cm. 

  4. V kastrolu na vyšším ohni rozehřej sádlo, přidej cibuli a česnek a nech zesklovatět.

  5. Přidej maso a restuj dozlatova. Často míchej. 

  6. Přidej chorizo, tymián, římský kmín, promíchej a restuj 1 minutu.

  7. Přidej scezené fazole, rajský protlak, promíchej a restuj 3 minuty.

  8. Přidej drcená rajčata a vodu (dle potřeby), přiveď k varu, přilop poklicí a na mírném ohni nech dušit 2,5 hodiny nebo než bude maso a fazole měkké. 

  9. Stáhni z ohně a vmíchej nakrájenou petržel. Dochuť dle potřeby solí a pepřem. 

Poznámka
  • Případně můžeš přidat spolu s fazolemi nakrájenou chilli papriku.