Vaříte uzené a zbyl vám vývar? Nebo vám zbyly kosti z uzeného maso? V žádném případě ani jedno nevyhazujte. Z uzeného vývaru uděláte skvělou polévku. Stačí vám jen pár dalších surovin.
Uzená žebra dejte do hrnce a zalijte vodou tak, aby byla úplně ponořena. Přidejte nové koření, pepř a bobkový list. Vařte zhruba jednu hodinu.
Vývar přeceďte přes síto. Do vývaru následně přidejte nakrájené brambory, mrkev, celer a celé oloupané stroužky česneku. Vařte dokud nebude zelenina měkká.
Mezitím oberte maso z žeber a pokrájejte ho na malé kousky. Přidejte ho do polévky.
Stranou uvařte kroupy (dle návodu na obalu) a přidejte je do polébky. Dochuťte solí, pepřem a majoránkou. Nakonec přidejte nahrubo nasekanou petržel.