Možnosti tisku:

Těstoviny se sýrovou omáčkou

Uplatnění
Popis

Určitě znáte spaghetti carbonara, nebo-li špagety po uhlířsku. Bohužel nejde úplně o jídlo, které se hodí na tábory (abyste udělali správné carbonara potřebujeme guanciale, pecorrino, kvalitní pastu, žloutky - a to jsou poměrně drahé suroviny). Nám se stalo, že jsme omylem špatně nanormovali nákup. A tak nám zbyla smetana, uzené a sýr - a od té doby je toto jedno z oblíbených jídel. 

Ingredience
  • 5 kilogramů těstoviny (špagety nebo jakékoliv jiné)
  • 3 kilogramů uzená krkovice
  • 2 litrů smetana
  • 2 litrů mléko
  • 2 kilogramů eidam 30%
  • sůl
  • pepř
  • 2 paličky česnek
  • olej
Pokyny
  1. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.

  2. Uzené nakrájíme na malé kousky.

  3. Sýr nastrouháme najemno. 

  4. Na oleji zarestujeme uzené maso.

  5. Zalijeme smetanou a mlékem a přivedeme k varu.

  6. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  7. Když se smetana začne vařit přidáme prolisovaný česnek a nastrouhaný sýr.

  8. Necháme krátce povařit, dokud omáčka nezhoustne. Případně dochutíme solí a pepřem. 

Poznámka
  • Omáčku můžete dochutit bylinkami jako je oregano, tymián nebo rozmarýn.
  • Sýr můžete použít dle vašich preferencí. My vycházíme z receptu, který vznikl vlastně omylem jak je napsáno v popisku :)