Určitě znáte spaghetti carbonara, nebo-li špagety po uhlířsku. Bohužel nejde úplně o jídlo, které se hodí na tábory (abyste udělali správné carbonara potřebujeme guanciale, pecorrino, kvalitní pastu, žloutky - a to jsou poměrně drahé suroviny). Nám se stalo, že jsme omylem špatně nanormovali nákup. A tak nám zbyla smetana, uzené a sýr - a od té doby je toto jedno z oblíbených jídel.
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.
Uzené nakrájíme na malé kousky.
Sýr nastrouháme najemno.
Na oleji zarestujeme uzené maso.
Zalijeme smetanou a mlékem a přivedeme k varu.
Česnek oloupeme a prolisujeme.
Když se smetana začne vařit přidáme prolisovaný česnek a nastrouhaný sýr.
Necháme krátce povařit, dokud omáčka nezhoustne. Případně dochutíme solí a pepřem.