Možnosti tisku:

Smaženky

Uplatnění
Popis

Jednoduchá a rychlá večeře (resp. délka vaření se bude odvíjet zásadně od toho, kolik smaženek zvládnete usmažit najednou). A každý si ji může dochutit dle svých preferencí. 

Ingredience
  • 10 x chléb
  • 60 x vejce
  • hořčice plnotučná
  • hořčice kremžská
  • kečup
  • rajče
  • cibule
  • kyselé okurky
  • sádlo
Pokyny
  1. Krajíce chleba rozkrojíme na poloviny. 

  2. Vidličkou rozšleháme v misce vejce, přidáme sůl a čerstvě mletý pepř a promícháme.

  3. V pánvi rozehřejem vyšší vsrtvu sádla. Chléb obalíme ve vejci a ihned smažíme z obou stran dozlatova.

  4. Osmažený chléb položíme na kuchyňskou utěrku, která odsahe přebytečný tuk.

  5. Smaženku dle chuti dozdobíme kečupem, hořčicí, rajčaty, cibulkou nebo kyselou okurkou.