Možnosti tisku:

Sekaná

Uplatnění
Popis

Proč dělat sekanou, když se dá koupit? První odpovědí by samozřejmě mohla být cena. Ale to podstatnější je chuť. Takovou sekanou v krámě jen tak nekoupíte. 

Ingredience
  • 30 kusů rohlíky
  • 1000 mililitrů mléko
  • 2500 gramů cibule
  • 4 paličky česnek
  • 8 kilogramů mleté maso (mix hovězí a vepřové)
  • sůl
  • pepř
  • 4 lžíce plnotučné hořčice
  • drcený kmín
  • sladká paprika
  • medvědí česnek
  • sušená majoránka
Pokyny
  1. Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme dozlatova.

  2. Rohlíky nakrájíme na malé kostky a zalijeme mlékem. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  3. Smícháme veškeré suroviny a mokrýma rukama vytvarujeme šišky. Uhladíme je a dáme do pekáčů. Dáme do rozehřáté trouby na 160 °C a pečeme hodinu-hodinu a půl.

  4. Nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší a kyselou okurkou.

Poznámka
  • na sekanou použijte mix vepřové a hovězího masa. Jen z hovězího by byla suchá.
  • bylinky můžete zvolit dle svých preferencí
  • šišku pořádně uplácejte a klidně s ní několikrát hoďte o stůl, aby v ní nezůstaly žádné vzduchové bubliny a nerozpadla se